Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Μέχρι τέλος του 2018 η "έναρξη" της Αναπτυξιακής Τράπεζας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέχρι τέλος του 2018 η "έναρξη" της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη με τη νέα πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα Zhang Qiyue. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γιάννη Δραγασάκης ενημέρωσε την πρέσβη ότι εντός του έτους επίκειται η συγκρότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενώ παράλληλα ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο επίπεδο της ρευστότητας και της χρηματοδότησης της οικονομίας.

Από εκεί και πέρα, τόσο ο αντιπρόεδρος όσο και η πρέσβης επιβεβαίωσαν τη στρατηγικού χαρακτήρα σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα και επανέλαβαν τη δέσμευση των ηγεσιών των δύο χωρών για στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα και η ανάκτηση αυξημένων βαθμών ελευθερίας στον σχεδιασμό πολιτικής σηματοδοτούν μια νέα φάση για την Ελλάδα, προσδοκιών και σκληρής προσπάθειας για την ικανοποίησή τους, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την αναβάθμιση του περιφερειακού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ρόλου της χώρας. Μάλιστα, επισήμανε το ζωηρό ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τονίζοντας ότι η μέχρι τώρα εμπειρία κινεζικών επενδύσεων στη Ελλάδα είναι αμοιβαία επωφελής. Μάλιστα, σημείωσε ότι σε ένα εύρος τομέων, μεταξύ των οποίων οι υποδομές, οι μεταφορές, η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες, αναδεικνύονται σημαντικές προοπτικές νέων επενδυτικών κινήσεων.

Η κυρία Zhang παρατήρησε με ικανοποίηση κι αυτή από την πλευρά της ότι οι συνθήκες στην οικονομία βελτιώνονται και διανοίγονται νέες προοπτικές για τη χώρα.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα με σκοπό την απευθείας συνεργασία και την επιτάχυνση στην προώθηση ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL