Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Το Πακέτο Καθαρής Ενέργειας στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Πακέτο Καθαρής Ενέργειας στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

Δύο σημεία, κεντρικής, όπως ανέφερε, σημασίας, σε σχέση με το Πακέτο Καθαρής Ενέργειας της ΕΕ επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώθηκε στην Αυστρία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι η λειτουργία της ενεργειακής αγοράς είναι κρίσιμο να πλαισιωθεί από μηχανισμούς επάρκειας ισχύος, έτσι ώστε να διασφαλιστούν η ασφάλεια εφοδιασμού της ηλεκτρικής αγοράς και η απρόσκοπτη λειτουργία της. Η διάρκεια αυτών των μηχανισμών πρέπει να συμπίπτει με τον χρόνο οριστικής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων.

Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την εύρυθμη λειτουργία της ενεργειακής αγοράς είναι η διασφάλιση ότι κάθε πολίτης έχει πρόσβαση στην κατανάλωση ενέργειας. Αυτή η διασφάλιση μπορεί να υλοποιηθεί μόνο εφόσον κάθε κράτος-μέλος δύναται να σχεδιάσει μία ολοκληρωμένη πολιτική καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας. Η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη μίας τέτοιας πρόβλεψης στη νέα Οδηγία.

Στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου, ο Γ.Σταθάκης υπέγραψε τη διακήρυξη επί της «Πρωτοβουλίας για το Υδρογόνο», η οποία φιλοδοξεί να προωθήσει τη χρήση του υδρογόνου στις τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL