Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Bloomberg: Τα ελληνικά ομόλογα «ασφαλές στοίχημα» για τους επενδυτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Bloomberg: Τα ελληνικά ομόλογα «ασφαλές στοίχημα» για τους επενδυτές

Υπό τον τίτλο «"Τώρα τα ελληνικά ομόλογα είναι μια καλύτερη εναλλακτική έναντι της Ιταλίας" λέει η SocGen», το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει σε άρθρο του ότι τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν πλέον ένα «ασφαλές στοίχημα» για τους επενδυτές.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, επικαλούμενο έκθεση της τράπεζας Societe Generale, μπορεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να αξιολογείται κάτω από την επενδυτική βαθμίδα από μεγάλους οίκους αξιολόγησης, ενδέχεται όμως να αποδειχθεί ανθεκτικό στο ιταλικο πολιτικό ρίσκο γιατί είναι «πολύ δύσκολο» να φανταστεί κανείς σενάρια βάσει των οποίων η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

«Υπάρχει μακροπρόθεσμη αξία στην Ελλάδα» σημειώνουν, σε σημείωμα προς τους πελάτες τους, οι στρατηγικοί αναλυτές Ιβάν Μαμαλέ και Κιάραν Ο Χάγκαν. «Τα spread των ελληνικών ομολόγων θα συρρικνωθούν σε σχέση με αυτά των ιταλικών αν η προέλευση των αναταράξεων είναι η Ιταλία», αναφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται καταληκτικά, η διαφορά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών έχει συρρικνωθεί και προστίθεται ότι το spread των 5ετών τίτλων είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από την οικονομική κρίση.

Δ. Παπαδημούλης: Μία ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

«Μία ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στην θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος σε άρθρο του Bloοmberg, με τον τίτλο: «"Τώρα τα ελληνικά ομόλογα είναι μια καλύτερη εναλλακτική έναντι της Ιταλίας" λέει η SocGen».

«Βγάζουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και σχέδιο, προσανατολισμένοι στο θετικό αποτέλεσμα. Στην οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την καθημερινότητα των πολιτών» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

https://twitter.com/papadimoulis/status/1029972424287313922?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL