Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Δραγασάκης: Δημιουργούμε ευρύτερο προνομιακό χώρο για τις συνεταιριστικές τράπεζες

Eurokinissi

«Βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής στρατηγικής είναι το "παράλληλο σύστημα χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων", το οποίο αποτελείται από τις Συνεταιριστικές τράπεζες, τα Ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και την Αναπτυξιακή Τράπεζα» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

«Εισερχόμαστε σε μια φάση που συνιστά ευκαιρία για τη χώρα. Ευκαιρία που οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε, με αυξημένους βαθμούς ελευθερίας αλλά και αυξημένη ευθύνη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο συνέδριο των συνεταιριστικών τραπεζών.

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η έξοδος από τα μνημόνια επιτάσσει τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας για να προχωρήσουμε μπροστά και να μην παγιδευτούμε στο παρελθόν και τις παθογένειές».

«Δική μας πεποίθηση είναι ότι οι συνεταιριστικές μορφές οργάνωσης της κοινωνίας όχι μόνο δεν είναι υπολείμματα του παρελθόντος αλλά συνιστούν πρόδρομες μορφές οργάνωσης του μέλλοντος», τόνισε ο Γ.Δραγασάκης, προσθέτοντας ότι «διατυπώνονται απόψεις όχι μόνο λανθεμένες αλλά και παράλογες για δήθεν "μη χρησιμότητα των συνεταιριστικών τραπεζών", όταν έχουμε συνθήκες υπερσυγκέντρωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και γνωρίζουμε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην καταπολέμηση των περιφερειακών ανισοτήτων».

Τέλος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «δημιουργούμε έναν ευρύτερο προνομιακό χώρο για τις συνεταιριστικές τράπεζες, μέσα από την ανάδειξη ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων, τη διαμόρφωση σχημάτων παροχής μικροπιστώσεων, τη συγκρότηση ενεργειακών κοινοτήτων κ.ά., καθώς υλοποιούμε και εμπλουτίζουμε την Αναπτυξιακή Στρατηγική.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε ότι «βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής στρατιγικής είναι αυτό που ονομάζουμε "παράλληλο σύστημα χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων". Αυτό αποτελείται από τις Συνεταιριστικές τράπεζες, τα Ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και την Αναπτυξιακή Τράπεζα».

Δείτε όλα τα σχόλια