Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Γ.Σταθάκης: Σε ικανοποιητική βάση η επιμήκυνση στα 9-10 έτη για το χρέος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Σταθάκης: Σε ικανοποιητική βάση η επιμήκυνση στα 9-10 έτη για το χρέος

«Η λύση που θα δοθεί απόψε πρέπει να ικανοποιεί και τις αγορές, να δίνει, δηλαδή, τη δυνατότητα στην Ελλάδα να βγαίνει στις αγορές με ένα ικανοποιητικό επιτόκιο. Έχει τεράστια σημασία να επιβεβαιωθεί το αξιόχρεο της χώρας στις αγορές και η δυνατότητά της να δανείζεται με ικανοποιητικό επιτόκιο» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup.

Αναφορκά με το χρέος προέβλεψε ότι η επιμήκυνση θα κινείται γύρω στα 9-10 χρόνια, που «είναι μία ικανοποιητική βάση, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες».

Ο υπουργός Ενέργειας επισήμανε δε, ότι «μπαίνουμε σε μία μεταμνημονιακή κατάσταση, που αποκαθίσταται η βασικότερη προϋπόθεση όλων, που είναι η αυτόνομη άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης των παροχών που θα κάνουμε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Ενώ επανέλαβε, ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα γίνει η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και θα ανοίξει η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Παράλληλα, αναφορικά με τη ΔΕΗ, Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι «εφαρμόζει εκπτωτική πολιτική και είναι στη διακριτική ευχέρειά της να κάνει ό,τι θέλει με τις εκπτώσεις, ωστόσο, δε θα υπάρξει καμία αύξηση στο ρεύμα».

Σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ίδιος σημείωσε ότι ο ανταγωνισμός θα συνεχίσει να ευνοεί τη μείωση των τιμών του ρεύματος, όπως έγινε πέρυσι, οπότε η τιμή του ρεύματος είχε μείωση 6% με βάση τη Eurostat, ενώ για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ προέβλεψε ότι «θα υπάρξει ενδιαφέρον και για τις δύο περιοχές, Φλώρινα και Μεγαλόπολη, περισσότερων του ενός».

Τέλος για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή όταν έρθει και πως «οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι όταν κλείνεις μέτωπα, αχρείαστα κιόλας από άποψη εξωτερικής πολιτικής, σου επιτρέπεται να αξιοποιήσεις και τις δυνατότητες που ανοίγονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL