Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κλ. Ρέγκλινγκ: Αισιόδοξος για την εκταμίευση του 1 δις. ευρώ - Τι είπε για το χρέος

Eurokinissi

Διαβεβαίωσε ότι την ώρα που η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να σταθεί στα πόδια της ο ESM θα είναι δίπλα της.

Αισιόδοξος για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις. ευρώ εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist

Το απόγευμα θα συνεδριάσει το αρμόδιο συμβούλιο του ESM προκειμένου να συζητήσει για τη δόση, υπό τις προϋποθέσεις θετικών εξελίξεων στο μέτωπο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. «Μια θετική απόφαση θα οδηγήσει σε εκταμίευση. Είμαι αισιόδοξος», είπε ο κος Ρέγκλινγκ.

Όσον αφορά τις αποφάσεις για το χρέος ο επικεφαλής του ESM παρέπεμψε στην απόφαση του Eurogroup τον Μάιο του 2016, σημειώνοντας ότι βρίσκονται το τραπέζι οι εναλλακτικές της επέκτασης των δανείων του EFSF, της διανομής των κερδών από SMPs και ANFAs, αλλά και εξαγοράς των δανείων άλλων πιστωτών, υπό δυο προϋποθέσεις: το γνωστό «εάν χρειάζονται» και εφόσον έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα.

Στην μεταπρογραμματική περίοδο προκλήσεις παραμένουν, τόνισε, υπογραμμίζοντας κυρίως τις δυσκολίες που απορρέουν από την μείωση των κόκκινων τραπεζικών δανείων.

Αναφορικά με τη στρατηγική εξόδου από το πρόγραμμα, το τελευταίο δίμηνο είναι καθοριστικό. Η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις. Η έξοδος στις αγορές είναι εύθραυστη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για μεταστροφή μεταρρυθμίσεων, πολλές φορές κυβερνήσεις μετά το τέλος ενός προγράμματος μπαίνουν στον πειρασμό να «χαλαρώσουν», είπε ο κος Ρέγκλινγκ τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο να παραμείνει η ελληνική κυβέρνηση προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι την ώρα που η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να σταθεί στα πόδια της ο ESM θα είναι δίπλα της.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις