Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Χουλιαράκης: Μόνιμες μειώσεις φόρων ύψους 2,285 δισ. ευρώ (Video)

Για πρώτη φορά στην Ιστορία δημοσιονομικό πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης

Δημοσιονομικός χώρος ύψους 3,6 δισ. ευρώ, με το 65% του οποίου να αφορά φορολογικές μειώσεις, προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο, όπως επισήμανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γ. Χουλιαράκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν «μόνιμες μειώσεις φορολογικών βαρών» ύψους 2,285 δισ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα κατευθυνθεί σε στοχευμένη αύξηση συγκεκριμένων δαπανών.

Ο Γ. Χουλιαράκης συνέδεσε αυτήν την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος με τις θυσίες που έχουν υποστεί νοικοκυριά κι επιχειρήσεις οι οποίες «επέτρεψαν στην χώρα να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον» στο πλαίσιο της επιδίωξης για «βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη». Μάλιστα, ο Γ. Χουλιαράκης αναφέρθηκε στην επιμονή της αντιπολίτευσης για μειώσεις των φόρων και την προκάλεσε να απαντήσει γιατί δεν στηρίζει το Μεσοπρόθεσμο και τι θα έκανε διαφορετικά στο ζήτημα των φορολογικών μειώσεων.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία δημοσιονομικό πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης

Ο Γ. Χουλιαράκης σημείωσε την επιτυχή άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής κατά τα τελευταία χρόνια με την υπερκάλυψη των στόχων. Ο Γ. Χουλιαράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το 2016 και το 2017 για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας καταγράφηκε δημοσιονομικό πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης, κι όχι μόνο πρωτογενές πλεόνασμα.

Παράλληλα, ο Γ. Χουλιαράκης προειδοποίησε ότι από εδώ και πέρα δεν θα είναι όλα εύκολα καθώς «τα σύννεφα της οικονομικής αβεβαιότητας πυκνώνουν». Ο Γ. Χουλιαράκης τόνισε ότι «οι αλλαγές στο δημοσιονομικό μείγμα κι η δημοσιονομική επέκταση από το 2019 πρέπει να γίνουν με τρόπο προσωπικό κι ασφαλή» προκειμένου η επιστροφή στις αγορές να είναι «μόνιμη, ασφαλής και βιώσιμη».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις