Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλέξης Χαρίτσης: H πρωτιά στην απορρόφηση φέρνει περισσότερα κονδύλια

H βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη απαιτεί αναπτυξιακό σχέδιο με ιεραρχήσεις, συγκεκριμένες προτεραιότητες κα συστηματική συλλογική προσπάθεια από όλους - κράτος, παραγωγικούς φορείς, κοινωνία των πολιτών

Την ιδιαίτερη σημασία της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση κατά 8% των κοινοτικών πόρων προς την Ελλάδα επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι αυτή η θετική πρόταση είναι απόρροια της πολύ σημαντικής δουλειάς της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας, η οποία έφερε τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων τα τελευταία τρία χρόνια, πρωτιά που αναγνωρίζουν όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

«Η επιτυχία μάλιστα αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική αν αναλογιστούμε ότι τα κονδύλια για τη χώρα μας αυξάνονται τη στιγμή που ο συνολικός προϋπολογισμός της Πολιτικής Συνοχής μειώνεται κατά 7% περίπου. Τόσο λοιπόν οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, όσο και η πρόταση της Επιτροπής, ακυρώνουν στην πράξη τη συστηματική παραπληροφόρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επιδόσεις της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά προγράμματα» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

Για την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, o Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι επιβεβαιώνει αυτό που όλοι οι διεθνείς οργανισμοί αναγνωρίζουν, πως η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα και κινείται πλέον σταθερά στην ανάπτυξη με ρυθμούς που αυξάνονται μήνα με τον μήνα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη απαιτεί αναπτυξιακό σχέδιο με ιεραρχήσεις, συγκεκριμένες προτεραιότητες κα συστηματική συλλογική προσπάθεια από όλους - κράτος, παραγωγικούς φορείς, κοινωνία των πολιτών. Υπογράμμισε ότι η Αναπτυξιακή Στρατηγική που για πρώτη φορά εκπόνησε η κυβέρνηση αποσκοπεί στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και περιλαμβάνει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Θα τεθεί εκ νέου σε διάλογο προκειμένου να εμπλουτιστεί και να συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω.

Αναφερόμενος στα μέτρα προστατευτισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για πολύ αρνητική εξέλιξη, επισημαίνοντας την απειλή ενός ανεξέλεγκτου εμπορικού πολέμου. «Ως κυβέρνηση παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Από όπου κι αν προέρχεται;

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα να καταδικάσει την ακροδεξιά βία. Δεν την είδε όλο το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο σχεδόν όλων των κινητοποιήσεων κατά της συμφωνίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο