Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
"Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι συνδεδεμένη με την ελάφρυνση του χρέους" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι συνδεδεμένη με την ελάφρυνση του χρέους" (Video)

Συνδεδεμένη με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στην συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής. Ο Γ. Χουλιαράκης τόνισε ότι η καθυστέρηση της ψήφισης του νομοσχεδίου, που έχει κατατεθεί ως επείγον, «συνεπάγεται αναβολή της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. Δεν πρέπει να δοθεί κανένα δικαίωμα σε κανένα κράτος μέλος να επιχειρήσει την αναβολή της».https://www.youtube.com/embed/bEcQHwrTlnk

Η πρόταση της κυβέρνησης για την διαδικασία του επείγοντος έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Οι διατάξεις πρέπει να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ περίπου μία εβδομάδα πριν την συνεδρίαση. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα επιτρέψει στο Eurogroup να συζητήσει το πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους», επεσήμανε ο Γ. Χουλιαράκης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να κατατεθεί το επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου στη Βουλή. Ο Γ. Χουλιαράκης επεσήμανε ότι είναι ανηρτημένο στο site του υπουργείου Οικονομικών όπως γινόταν πάντοτε. Όμως οι εισηγητές της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος και του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είπαν ότι είναι στα αγγλικά. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας πρότεινε μέχρι την συνεδρίαση της Ολομέλειας να υπάρχει το κείμενο στα ελληνικά. «Δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε. Από τη στιγμή που έχει δημοσιευθεί έστω και σε μία γλώσσα δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην καθυστέρηση καταβολής του 1 δις από την δόση της τρίτης αξιολόγησης λέγοντας ότι «ακόμη και σήμερα η ολοκλήρωση της χρηματοδότησης από την τρίτη αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης που δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την οικονομία».

Ο Γ. Χουλιαράκης επεσήμανε ότι «η εισήγηση του ESM μαζί με την υποστήριξη των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών ήταν να εκταμιευθεί το 1 δις. Ήταν η εμμονή μίας συγκεκριμένης χώρας να δει τις αποδείξεις πληρωμής που οδήγησε σε καθυστέρηση ολίγων ημερών». «Πράγματι ήταν θετική η εισήγηση των θεσμών», συμφώνησε ο Χρ. Σταϊκούρας.

Συντάκτης: ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL