Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τεχνική συμφωνία μέχρι το Σάββατο

Eurokinissi

«Πάμε πολύ καλά», «αύριο Παρασκευή θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα μεταξύ των οποίων είναι ο ΕΝΦΙΑ αλλά και κάποιες ελάχιστες αποκλίσεις στο δημοσιονομικό»

Μέχρι το επόμενο Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA), σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. «Πάμε πολύ καλά», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αύριο Παρασκευή θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα μεταξύ των οποίων είναι ο ΕΝΦΙΑ αλλά και κάποιες ελάχιστες αποκλίσεις στο δημοσιονομικό», διευκρινίζοντας πως οι αποκλίσεις αφορούν το ύψος της υπέρβασης του στόχου

Από εκεί και πέρα, οι δυο πλευρές θα αποσυρθούν και έως αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου θα δοθεί στην ελληνική πλευρά το προσχέδιο της συμφωνίας, ούτως ώστε να γίνουν οι τελικές παρατηρήσεις. «Σε κάθε περίπτωση το Σάββατο θα συζητήσουμε όποια θέματα μείνουν εκκρεμή», τόνισε η ίδια πηγή.

Ενδεχόμενο παράτασης νόμου Κατσέλη

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις στα χρηματοπιστωτικά θέματα σημείωσε ότι υπάρχουν λιγότερες αποκλίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και περισσότερές για το Νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι μεταξύ των θεμάτων για το Νόμο Κατσέλη είναι και η παράτασή του πέραν του 2018, το τραπεζικό απόρρητο και το πώς και πότε θα εφαρμοστεί και λοιπά άλλα θέματα. Πάντως έτερος αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η παράταση στο Νόμο Κατσέλη θα δοθεί. Ακόμη, κυβερνητικός αξιωαμτούχος διευκρίνισε πως δεν τέθηκε από τους θεσμούς στη συνάντηση ζήτημα αλλαγής του πλαισίου πώλησης κόκκινων δανείων σε funds.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο