Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Δύσκολο τεχνικό θέμα οι νέες αντικειμενικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύσκολο τεχνικό θέμα οι νέες αντικειμενικές

Οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων είναι το πιο δύσκολο τεχνικά θέμα που συζητήσαμε σήμερα, ανέφερε το απόγευμα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εξερχόμενος των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών. «Οι αντικειμενικές συζητήθηκαν και είναι ένα από τα πλέον δύσκολα τεχνικά θέματα. Χρειάζεται χρόνος», σημείωσε, προσθέτοντας ότι χρόνο χρειάζεται και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να προχωρήσει στις αναπροσαρμογές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ που θα απαιτηθούν.

Από εκεί και πέρα, στις σημερινές συζητήσεις εξετάστηκε και το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με την ελληνική πλευρά να εκτιμά ότι κινούνται ικανοποιητικά. Οι δανειστές ωστόσο σημείωσαν δεν πρέπει να περιορίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ότι χρειάζεται να υπάρχει γεωγραφική διασπορά.

Αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αλλά και το ζήτημα των αλλαγών στο νόμο Κατσέλη δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση δεδομένου ότι δεν έχει οριστεί ακόμα ο νέος υπουργός Οικονομίας. Ωστόσο, τέθηκε το ζήτημα των καθυστερήσεων στην ένταξη στο Μηχανισμό.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι συζήτηση για το θέμα του νόμου Κατσέλη έγινε στα τεχνικά κλιμάκια ότι εξετάζεται το πώς θα αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και πώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες στα δικαστήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL