Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Χαρίτσης: Η χώρα οδεύει έξω από μνημόνια και σκληρή επιτροπεία

Eurokinissi

«Είναι ένα ξεχωριστό ορόσημο στην πορεία ανάκτησης του κύρους και της συλλογικής μας αυτοπεποίθησης ως κοινωνία και ως χώρα»

«Η χώρα οδεύει σταθερά στην έξοδο από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας, για να προσθέσει με νόημα πως «είναι ένα ξεχωριστό ορόσημο στην πορεία ανάκτησης του κύρους και της συλλογικής μας αυτοπεποίθησης ως κοινωνία και ως χώρα».

Ο ίδιος σημείωσε πως «η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών και των μεταρρυθμίσεων αυτής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ανέφερε «Είναι ακόμη αποτέλεσμα της βούλησης μας να συγκρουστούμε με πανίσχυρα συμφέροντα, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Συμφέροντα που πασχίζουν να κρατήσουν εσαεί την κοινωνία σε καθεστώς επιτροπείας», τονίζοντας «ως ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούμε από τον Σεπτέμβριο του 2015, ένα πρόγραμμα και μέτρα που δεν ήταν “ιδιοκτησία” μας.  Σε αντίθεση όμως με τους προκατόχους μας προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε, να λειάνουμε τις πιο δύσκολες πτυχές. Να υλοποιήσουμε αντισταθμιστικές πολιτικές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι μια μάχη που συνεχίζεται διαρκώς, σε πείσμα όλων εκείνων που μας καλούν να υπογράψουμε ό,τι μας φέρνουν».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο