Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
ΔΝΤ: Πρόοδος για το χρέος αλλά παραμένουν οι διαφορές με τους Ευρωπαίους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΝΤ: Πρόοδος για το χρέος αλλά παραμένουν οι διαφορές με τους Ευρωπαίους

Οι διαφορές ΔΝΤ- και Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν έχουν ακόμη γεφυρωθεί επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου από την Ουάσιγκτον.

«Έχουμε κάνει πολύ πρόοδο στο θέμα του χρέους αν κοιτάξεις πίσω στο 2015. Όμως δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διαφορές και δουλεύουμε σκληρά για καλό αποτέλεσμα στο θέμα ώστε η χώρα να συνεχίσει τη διατηρήσιμη ανάπτυξη» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να γεφυρωθούν οι διαφορές και επανέλαβε πως παραμένουν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, γεγονός που καθιστά αβέβαιη τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα ανέφερε ότι Ελλάδα και ευρωπαϊκοί θεσμοί φαίνεται πως είναι κοντά στο τέλος της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM και περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ο Τζέρι Ράις υπογράμμισε ότι τo διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου για να πάρει την τελική απόφαση για την ενεργοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα.

Υπενθύμισε ότι η απόφαση στηρίζεται σε δυο σκέλη: τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες γίνεται πρόοδος και την ελάφρυνση χρέους που θα κάνει βιώσιμο το χρέος. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και για τα δυο σκέλη όταν τα έχουμε θα πάμε στο Δ.Σ. του Ταμείου, συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL