Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πετυχαίνει και υπερβαίνει τους στόχους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πετυχαίνει και υπερβαίνει τους στόχους

Αισιόδοξος για την ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την επίτευξη του στόχου για το δημοσιονομικό πλεόνασμα φέτος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Ο Β. Ντομπρόβσκις, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου One Planet για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιείται στο Παρίσι σε Έλληνες δημοσιογράφους, τόνισε ότι «τα πράγματα βρίσκονται στον σωστό δρόμο» για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

«Παρακολουθούμε ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει, υπερβαίνοντας μάλιστα τους δημοσιονομικούς της στόχους, ενώ φαίνεται ότι θα επιτύχει το στόχο για δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στη διάρκεια του τρέχοντος έτους», υπογράμμισε ο Λετονός Επίτροπος. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι εταίροι «παρατηρούν ισχυρή προσήλωση και μια πολύ εποικοδομητική στάση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό θεωρεί πιθανή την άμεση ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης».

Στο ερώτημα για το κατά πόσο είναι εφικτή η «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας από το πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 2018, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανοίξουν το θέμα αυτό μετά το πέρας της αξιολόγησης.

Όσον αφορά τέλος το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (που είναι προϋπόθεση για να επανακτήσει η χώρα την πρόσβασή της στις αγορές χρήματος), ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν  ανέφερε ότι «πριν τη λήξη το προγράμματος θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σε βραχυπρόθεσμο και μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL