Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Το 2017 είναι το πρώτο πραγματικό έτος βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας"

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τι είπε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ιονίων Νήσων ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

«Το αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας δεν είναι πρόβλημα απλά κατανομής διαθέσιμων πόρων μέσω των αγορών, ερήμην της κοινωνίας. Είναι ένα πρόβλημα στοχευμένης αξιοποίησης των ανθρώπινων και υλικών πόρων, προώθησης της έρευνας και της καινοτομίας, δημιουργίας νέων θεσμών που να ενισχύουν τη συνεργασία και το συνεργατισμό, αξιοποίησης της συλλογικής εμπειρίας και γνώσης της κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ιονίων Νήσων ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Παράλληλα επεσήμανε, «το υποκείμενο της ανάπτυξης δεν είναι το κράτος, ούτε οι αγορές, ούτε οι επιχειρήσεις από μόνες τους, είναι τελικά η ίδια η κοινωνία με τους θεσμούς που η ίδια διαμορφώνει, τις επιλογές που κάνει και το πλαίσιο που δημιουργεί για τη λειτουργία του κράτους, των αγορών και των επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στην εικόνα της ελληνικής οικονομίας είπε ότι σταθερά βελτιώνεται προς την σωστή κατεύθυνση που όπως είναι, δεν είναι άλλη από αυτή των εξαγωγών και των παραγωγικών επενδύσεων, ενώ χαρακτήρισε το 2017, «το πρώτο πραγματικό έτος βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Φως και δικαιοσύνη

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα. Για να τα λέμε όπως είναι: ο άνθρωπος πέθανε από την...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο