Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στο επίκεντρο της επίσκεψης του Δ.Παπαδημητρίου στην Αυστραλία

Στο πλαίσιο του Επενδυτικό Road Show της Αυστραλίας ο υπουργός Οικονομίας θα επισκεφθεί το Σύδνεϋ, στο Μπρισμπέιν, τη Μελβούρνη και το Πέρθ. Σειρά διμερών συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους με στόχο την περαιτέρω προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών

Στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων μέσω της προβολής της επιχειρηματικής και επενδυτικής φυσιογνωμίας της Ελλάδας στην επενδυτική κοινότητα της Αυστραλίας, στοχεύει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, με την επίσκεψή τουστην Αυστραλία.

Σημειώνεται ότι από τις 13 έως τις 20 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το Επενδυτικό Road Show της Αυστραλίας.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα ο Δ.Παπαδημητρίου δήλωσε στον ρ/σ SBS Greek: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δώσω την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, όχι μόνο στους Ελληνοαυστραλούς, αλλά επίσης και στους υπόλοιπους Αυστραλούς οι οποίοι ίσως να μην ξέρουν πού βρίσκεται η χώρα και το μόνο που να ξέρουν είναι ότι βρίσκεται κάτω από επιτροπεία και ότι περνάει δύσκολες στιγμές. Θέλω να δώσω την εικόνα ότι η χώρα ναι μεν έχει περάσει δύσκολες στιγμές, ναι μεν χρειάζεται πολλά ακόμα να γίνουν, όμως οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας».

Κατά την έναρξη του Road Show, ο υπουργός Οικονομίας απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ πραγματοποίησε ομιλία στο πρώτο πάνελ συζήτησης με θέμα «Greece on the turning point».

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του ο κ. Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί το Σύδνεϋ, το Μπρισμπέιν, τη Μελβούρνη και το Πέρθ. Το πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνει σειρά διμερών συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους με στόχο την περαιτέρω προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βικτώρια Daniel Andrews, τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της πολιτείας Κουίνσλαντ, Hon Curtis Pitt, την υπουργό Οικογένειας, Παιδιών και Νεολαίας της Βικτώρια Jenny Mikakos, την υπουργό Εξωτερικών της Βικτώρια, Julia Bishop και τη βουλευτή της Βικτώρια Julia Banks.

Το Road Show οργανώνεται από τον Οργανισμό Enterprise Greece του υπουργείου Οικονομίας με τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστραλία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο