Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στην Dealber για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Από το υπουργείο Οικονομίας - Καταγγελίες για προσπάθεια της εταιρείας να "φιμώσει" ΜΜΕ με εξώδικα!

Πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρεία Dealber επέβαλε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την κατηγορία των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, σύμφωνα με χθεσινή του ανακοίνωση. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σχετικά "Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης γνωστοποιεί την επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρεία Dealber ΙΚΕ που εδρεύει στην Καλλιθέα για παραβίαση των διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά”.

Όπως προστίθεται σε αυτή, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνιος Παπαδεράκης έκανε δεκτή την εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή για επιβολή προστίμου, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση και τη βαρύτητα της παράβασης των παραπάνω διατάξεων, καθώς και τις συνέπειες που έχει στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία αγαθών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών εξ αποστάσεως και διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα. Όπως αναφέρει το υπουργείο, "Σε βάρος της έχουν ήδη εκδοθεί εντός του τρέχοντος έτους άλλες δύο αποφάσεις επιβολής χρηματικού προστίμου, συνολικού ποσού 45.000,00 ευρώ, για παράβαση των παραπάνω διατάξεων, καθώς πλήθος καταναλωτών κατήγγειλαν στη Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι, ενώ διενήργησαν συναλλαγή με την εταιρεία, δεν παρέλαβαν ποτέ τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που αγόρασαν από αυτή".

 

Καταγγελίες

 

Την ίδια ώρα, κάποια ΜΜΕ κατήγγειλαν την εταιρεία για αποστολή εξωδίκου επειδή δημοσίευσαν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, το Euro2day.gr κατηγόρησε την εταιρεία για πρωτοφανή ενέργεια, που προφανώς έχει σκοπό να παρεμποδίσει την ενημέρωση του κοινού, κατόπιν της δημοσίευσης επίσημου Δελτίου Τύπου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία γνωστοποιείται η επιβολή προστίμων προς αυτή για «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».

Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε σε αποστολή εξωδίκων, σύμφωνα με το πρακτορείο και προς αυτό, που στρέφονταν «κατά παντός υπευθύνου» και απαιτούσαν να... κατέβουν «εντός του επομένου μισάωρου από τη λήψη του παρόντος» και να αιτηθούν τα ειδησεογραφικά μέσα και τη διαγραφή των «ιχνών των σχετικών δημοσιευμάτων”.

Η Dealber φέρεται, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο πρακτορείο, να απείλησε και με αγωγές για «συκοφαντική δυσφήμιση» που επιφέρουν ποινή φυλάκισης κ.λπ. Ακόμη, ανέφερε: "Αυτό που φαίνεται να αγνοούν η εταιρεία και οι εκπρόσωποι της είναι ότι τουλάχιστον το euro2day.gr ούτε τον τίτλο που αναφέρεται στο εξώδικο έχει στο δημοσίευμά του, ούτε κάποιο άλλο ρεπορτάζ, πέραν της ίδιας της επίσημης ανακοίνωσης εκ μέρους κρατικής αρχής, ήτοι της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, που είναι και η αρμόδια αρχή για την επιβολή των σχετικών προστίμων".

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

"Τα λεφτά στους πλούσιους"

Είναι βασικό κόλπο του νεοφιλελευθερισμού να κρύβει τις πραγματικές του στοχεύσεις πίσω από θετικά διατυπωμένες φράσεις. Ιστορικά το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων ονομάστηκε από τα ορφανά της Θάτσερ...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο