Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιτυχής ολοκλήρωση της έκδοσης καλυμμένων ομολόγων της ΕΤΕ

Την ολοκλήρωση της πρώτης συναλλαγής ελληνικών καλυμμένων ομολόγων από το 2009, και ελληνικής τράπεζας από το 2014 στις διεθνείς χρηματαγορές, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η Εθνική Τράπεζα, εκδίδοντας ένα τριετές καλυμμένο ομόλογο, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, με απόδοση 2,90%.

 

Η έκδοση ακολούθησε έπειτα από 4 ημέρες συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Μιλάνο και την Αθήνα.

Το ομόλογο προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 110 θεσμικών επενδυτών, με τη ζήτηση να φτάνει στα 2 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της συναλλαγής κατανεμήθηκε σε επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία (46%), το 15% σε επενδυτές από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, το 14% σε επενδυτές από την Ιταλία, το 14% στην Ελλάδα, ένα 6% σε επενδυτές από την Σκανδιναβία και ένα 5% σε επενδυτές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το 56% της συναλλαγής κατανεμήθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, το 17% σε τράπεζες και ιδιωτική πελατεία τους, το 14% σε hedgefunds, το 11% σε κεντρικές τράπεζες και υπερεθνικούς οργανισμούς και το υπόλοιπο 2% σε άλλους τύπους επενδυτών.

Η UBS ενήργησε ως σύμβουλος της έκδοσης, ενώ οι Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, NatWestMarkets and UBS ενήργησαν από κοινού ως κύριοι ανάδοχοι και συνδιοργανωτές της έκδοσης. Η Commerzbank και η ΕΤΕ ενήργησαν ως ανάδοχοι.

Η Orrick, Herrington & Sutcliffe και Δρακόπουλος & Βασσαλάκης ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας.

Η συναλλαγή εντάσσεται στις στρατηγικές πρωτοβουλίες της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο την επανεδραίωση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, επιταχύνοντας παράλληλα την αποδέσμευσή της από τον ELA και βελτιώνοντας τη συνολική χρηματοδοτική της δομή.

Δείτε όλα τα σχόλια