Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ωριμάζει σε όλη την κοινωνία η κεντρική ιδέα ότι χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο"

ΑΠΕ

«Όλοι μπαίνουν σε αυτή την κατεύθυνση και συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του» τόνισε ο Στέργιος Πιτσιόρλας

Στη μεγάλη σημασία των Περιφερειακών Συνεδρίων για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

«Επιβεβαιώνεται εδώ στη Θεσσαλία, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές,  πόσο σημαντική διαδικασία είναι η επαφή της κυβέρνησης με τους τοπικούς φορείς, τους παραγωγικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνία γενικότερα. Γίνεται μια πολύ γόνιμη συζήτηση και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι σιγά σιγά ωριμάζει σε όλη την κοινωνία η κεντρική ιδέα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Όλοι μπαίνουν σε αυτή την κατεύθυνση και συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του» είπε.

Όσον αφορά στη Θεσσαλία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο, ο υφυπουργός επισήμανε τις μεγάλες δυνατότητες ανασυγκρότησης της περιοχής σε όλους τους τομείς. «Υπάρχει ανάγκη για έργα υποδομής, έργα τα οποία σχετίζονται με τα σιδηροδρομικά, τα οδικά και τα ενεργειακά δίκτυα, ώστε να εξασφαλιστεί η συνδεσιμότητα της Θεσσαλίας προς πάσα κατεύθυνση» είπε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον μεταποιητικό τομέα, χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλία ως καρδιά της αγροτικής παραγωγής της χώρας. «Στη νέα μας αντίληψη θα πρέπει να υπάρχει η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, υψηλής ποιότητας και αξίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσουμε τον κλάδο της μεταποίησης. Υπάρχει παράδοση της βιομηχανίας στη Θεσσαλία» είπε, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνδυασμού της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο