Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Τράπεζα Πειραιώς: Θα εξετάσουμε τα ευρήματα της υπό εξέλιξη έρευνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τράπεζα Πειραιώς: Θα εξετάσουμε τα ευρήματα της υπό εξέλιξη έρευνας

«Tο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές. Πολιτική και πρακτική μας είναι η απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν ελέγχους», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή δημοσιεύματα, που αφορούν έρευνες για υποθέσεις προηγούμενων ετών.

«Προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως. Η Τράπεζα Πειραιώς έχοντας ολοκληρώσει την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών της, λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα διεθνούς πρακτικής στην εταιρική διακυβέρνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας, όπου τονίζονται και τα εξής: «Η νέα διοίκηση δεσμεύεται από τους στόχους και τη στρατηγική της Agenda 2020, που θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς την πλέον αξιόπιστη στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Σε σημερινό δημοσίευμά του το «Έθνος» αποκαλύπτει στοιχεία του επίμαχου πορίσματος της Τράπεζας Ελλάδας για ύποπτες συμπεριφορές από στελέχη, που αφορούν διαγραφές "κόκκινων" δανείων, πωλήσεις στεγαστικών, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και παράκαμψη των capital controls με "όχημα" τους λογαριασμούς μισθοδοσίας.

Έτσι, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, δεκάδες στελέχη της τράπεζας αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL