Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
«Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η ζήτηση για το πενταετές ομολόγο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η ζήτηση για το πενταετές ομολόγο»

«Η ζήτηση για τα ομόλογα και το ύψος της απόδοσης ήταν πολύ μεγαλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Αυτό οφείλεται κυρίως στους ξένους, θεσμικούς επενδυτές που συμμετείχαν. Πρόκειται για μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» αναφέρει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Σε συνέντευξή του στο Spiegel σχετικά με την προτροπή του Γιάννη Στουρνάρα ότι είναι σημαντικό να υλοποιηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις πριν από την επιστροφή στης χρηματαγορές, απαντά ότι η επιστροφή στις αγορές έγινε για να δοκιμάσει η Ελλάδα την αντίδραση των επενδυτών, αλλά και για να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους της.

«Από αυτή την άποψη, τώρα ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή» αναφέρει ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής, εκτιμώντας ότι σε αντίθεση με την περίοδο Σαμαρά, η νυν ελληνική κυβέρνηση «έχει αποδείξει τη δημοσιονομική αξιοπιστία της», κάτι που αντανακλάται και στις θετικές προσδοκίες των αγορών.

Τέλος, ο Φρ.Κουτεντάκης εκτιμά ότι σύντομα η χώρα θα ορθοποδήσει και θα καταφέρει να εξέλθει από το πρόγραμμα βοήθειας. «Η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν θα χρειαστεί καμία νέα βοήθεια. Θα σταθεί στα πόδια της» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL