Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λ. Τσιτσογιαννοπούλου (ΤΑΙΠΕΔ): Στόχος 6 δισ. έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις ως το 2018

Η νέα Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ έδωσε "βάρος" στην αξιοποίηση των 10 μεγάλων περιφερειακών λιμανιών

Αισιόδοξη για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις εμφανίστηκε με δηλώσεις της η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι για το 2017 έχουν ήδη εξασφαλιστεί έσοδα 2 δις ευρώ και ότι με τη συνέχιση του προγράμματος που περιλαμβάνει τις ενεργειακές εταιρείες, την Εγνατία, τον ΟΤΕ, τον ΟΛΘ, τον ΔΕΣΦΑ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα 10 Περιφεριακά Λιμάνια, τα ακίνητα, τις μαρίνες και τα αναμενόμενα έσοδα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θεωρείται εφικτό για πιαστεί ο στόχος για έσοδα ως 6 δις ευρώ την τριετία 2016-2018.

Τι θα γίνει με ΔΕΗ

Η κ. Τσιτσογιαννοπούλου τόνισε ότι αν η ΔΕΗ κινήσει πρώτα τις δικές τις διαδικασίες (πώληση λιγνιτικών μονάδων κλπ.) τότε είναι εφικτό να υπάρξουν έσοδα από την αξιοποίηση του 17% της επιχείρησης το 2018. Σημειώνεται ότι τον τρόπο αξιοποίσης θα υποδείξει σύμβουλος όταν προσληφθεί.

Ακόμη "βάρος" έδωσε η νέα Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση των 10 μεγάλων περιφερειακών λιμανιών. Σε πρώτη φάση θα γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για κάθε ένα ξεχωριστά και θα αποφασιστεί ο τρόπος αξιοποίησης.

Η απόφαση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ

Δείτε όλα τα σχόλια