Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Θωμόπουλος: "Είμαστε σε περίοδο κανονικοποίησης"

ΑΜΠΕ

Ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντική πρόκληση των ελληνικών τραπεζών, που, δεν είναι άλλη από τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και δανείων (NPEs και NPLs). "Είμαστε στο στάδιο, που προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε τα NPLs που εμποδίζουν τις ελληνικές τράπεζες από τη δυνατότητα να παρέχουν δάνεια", ανέφερε

Έχουμε μπει στην περίοδο της κανονικοποίησης, πράγμα που είναι καλό για τις τράπεζες, τόνισε στο συνέδριο του Economist  o πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, παραπέμποντας στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις καταθέσεις των τελευταίων μηνών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντική πρόκληση των ελληνικών τραπεζών, που όπως είπε, δεν είναι άλλη από τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και δανείων (NPEs και NPLs). Σε γενικές γραμμές, ανέφερε, μέχρι στιγμής φέτος κινούμαστε εντός των στόχων όσον αφορά τη μείωση των NPEs. "Είμαστε στο στάδιο, που προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε τα NPLs που εμποδίζουν τις ελληνικές τράπεζες από τη δυνατότητα να παρέχουν δάνεια", ανέφερε. Ακόμη, υπογράμμισε ότι "σε μια μια τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν πιστεύω πως οι ιδιώτες θα έβαζαν χρήματα".

Επιπλέον, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι όχι μόνο για τις τράπεζες αλλά και για ολόκληρη την ελληνική οικονομία να στηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις. "Το 30% των ελληνικών επιχειρήσεων έχει εξαφανιστεί, αλλά δεν θέλουμε να κλείσουμε κι άλλες εταιρείες γιατί τότε η βάση της ανάκαμψης θα είναι πολύ μικρή και θέλουμε ισχυρή ανάκαμψη", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε πως ανάκαμψη που συνοδεύεται από αποεπένδυση δεν είναι βιώσιμη. 

 

Δείτε όλα τα σχόλια