Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κοντά η εκταμίευση της δόσης

Στα «χέρια» της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται το σχέδιο συμφωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τη μορφή letter of intent (επιστολή προθέσεων) και αναμένεται να το υπογράψει και να το επιστρέψει πάλι στην ίδια μορφή προς το Ταμείο προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόφαση που πρέπει αυτό να λάβει έως τις 27 Ιουλίου για μία συμφωνία επί της αρχής για 3ο πρόγραμμα με την Ελλάδα. Το παραπάνω ανέφερε πηγή του οικονομικού επιτελείου, σημειώνοντας ωστόσο πως πρόκειται για μία συμφωνία επί της αρχής χωρίς το δικαίωμα εκταμίευσης των δόσεων του δανείου που υπολογίζεται έως 2 δισ. δολάρια. Μάλιστα επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν «καίγεται» ούτως ή άλλως για την εκταμίευση του δανείου δεδομένων των υψηλών επιτοκίων του.

Δόση στις 10 Ιουλίου
  
Επιπλέον τόνισε ότι η εκταμίευση της δόσης από τον ESM υπολογίζεται να γίνει στο  Eurogroup της 10ης Ιουλίου καθώς θα επικυρωθεί από το ανώτατο όργανο του Μηχανισμού Σταθερότητας που συγκαλείται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ζήτημα στην εκταμίευση της δόσης η ολοκλήρωση διαδικασιών εξελίσσεται ομαλά.

Τροχιά εφαρμογής
 
Αναφορικά με τις επόμενες αξιολογήσεις ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι από δω και στο εξής να παραμένει σε τροχιά εφαρμογής υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους. Τέλος, σχετικά με τις εκκρεμότητες Ιουνίου, το μόνο «δύσκολο» που απομένει έχει σχέση με τη νέα αρχή εσόδων και με μία σειρά υποχρεώσεων οι οποίες είναι τεχνικά δύσκολες και είναι πιθανό για αυτό το λόγο να υλοποιηθούν μερικώς

Δείτε όλα τα σχόλια