Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Στ. Πιτσιόρλας: Προϋποθέσεις να εκπλαγούμε θετικά το 2017
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Πιτσιόρλας: Προϋποθέσεις να εκπλαγούμε θετικά το 2017

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις το 2017 να αποτελέσει χρονιά καμπής για την ελληνική οικονομία και να εισέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης, η οποία ενδεχομένως να μας εκπλήξει για τους ρυθμούς που μπορεί να φέρει” είπε από το βήμα του Economist ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.  Όπως τπρόσθεσε τα πραγματικά στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή επιτρέπουν αυτή την αισιοδοξία.

Από εκεί και πέρα παραδέχθηκε επίσης πως υπάρχουν υπερβολές στη φορολογία που φθάνουν να οδηγούν σε ασφυξία τους συνεπείς, και οι οποίες, όπως είπε πρέπει "να διορθωθούν γρήγορα χωρίς να υποστείλουμε τη σημαία της φορολογικής βάσης".

Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμησή ότι έως το τέλος του έτους θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο όπως είπε, ενώ  αναφέρθηκε σε μεγάλα επενδυτικά έργα και στις ιδιωτικοποιήσεις που υλοποιούνται, προσθέτοντας πως αρχές του Ιουλίου ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίθεση σε αντιπολίτευση και εταίρους

Εν τω μεταξύ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και άφησε αιχμές και κατά των εταίρων, λέγοντας πως "αυτή την πορεία μπορεί να ανακόψει μια υπερβολική εκδήλωση έλλειψη εμπιστοσύνης των εταιίρων προς την ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος που εκδηλώνεται με υπερβολικό τρόπο σε μια στιγμή που προχωρά η κυβέρνηση, επιδεικνύοντας μεταρρυθμιστικό έργο". Για αυτό και ζήτησε  να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, καθώς η σημερινή κυβέρνηση  έχει δώσει δείγματα πολύ συγκεκριμένα, ότι μπορεί να «ολοκληρώσει με κοινωνική ανοχή αν όχι συναίνεση, το πρόγραμμα», όπως σημείωσε.

Άλλες μορφές για αποκομιδή απορριμμάτων

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, επεσήμανε. "Ο κρατισμός δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών της αριστεράς, τις αντιλήψεις αυτές τις θεμελίωσαν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις", είπε ο ίδιος. Ερωτώμενος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το μεγάλο ζήτημα των σκουπιδιών, ο ίδιος έκανε λόγο για ενδεχόμενη ανάγκη «να υπάρξουν και άλλες μορφές από τη σημερινή για αποκομιδή απορριμμάτων», αφήνοντας να εννοηθούν ενδεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις ή ΣΔΙΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL