Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ανοικτό το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοικτό το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση των φορολογικών δηλώσεων (έως τις 14 Ιουλίου σύμφωνα με πληροφορίες) των οποίων η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου, καμία -αντίθετα- παράταση  μετά τις 14 Ιουλίου, για τα ανασφάλιστα οχήματα και ενδεχόμενη καταβολή σε 5 (αντί 4) δόσεις του ΕΝΦΙΑ με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο, προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Μιλώντας στον realfm 97,8 έκανε γνωστό πως εξετάζονται τα αιτήματα φορέων για παράταση στις δηλώσεις με την όποια απόφαση να λαμβάνεται πριν το τέλος της εβδομάδας, αποσαφηνίζοντας πάντως ότι δεν θα δοθεί μεγάλη παράταση.

Η υφυπουργός προσδιόρισε στο τέλος Αυγούστου την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet, με την εξόφληση τους να προβλέπεται σε τέσσερις δόσεις (από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο) και -ίσως- και μια πέμπτη τον Ιανουάριο 2018.

Αναφερόμενη στην εξίσωση αντικειμενικών αξιών και εμπορικών τιμών ακινήτων η Κ. Παπανάτσιου προσδιόρισε την προσδιόρισε έως το τέλος του χρόνου κάτι  που όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ:

«Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», τόνισε προσθέτοντας με αφορμή ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε».

Και αποσαφήνισε ότι οι αντικειμενικές «θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα θα δούμε πως θα γίνει σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».

Η υφυπουργός Οικονομικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας παράταση, μετά τις 14 Ιουλίου, για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Όσαν αφορά τα περί κατασχέσεων για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 50-100 ευρώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά τονίζοντας: «Αν υπάρχει κάποια τέτοια κατάσχεση, τότε, σε αυτή την περίπτωση, ας έρθουν να το πούνε και σε εμάς και να το δούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL