Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Διπλή διάψευση Τσακαλώτου-Τζανακόπουλου στη Bild
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διπλή διάψευση Τσακαλώτου-Τζανακόπουλου στη Bild

Σε διάψευση δημοσιεύματος της γερμανικής Bild που ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αρνηθεί την επόμενη δόση εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε: "Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα εχθές. Ποτέ δεν δήλωσα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα", μιλώντας στο Reuters.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δήλωσε "Δεν είναι αλήθεια", προσθέτοντας ότι "θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου", μιλώντας στο ίδιος πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του στο ΑΠΕ κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα. Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της, συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη για αυτό το σκοπό, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL