Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διπλή διάψευση Τσακαλώτου-Τζανακόπουλου στη Bild

"Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα" τόνισαν ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε διάψευση δημοσιεύματος της γερμανικής Bild που ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αρνηθεί την επόμενη δόση εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε: "Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα εχθές. Ποτέ δεν δήλωσα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα", μιλώντας στο Reuters.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δήλωσε "Δεν είναι αλήθεια", προσθέτοντας ότι "θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου", μιλώντας στο ίδιος πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του στο ΑΠΕ κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα. Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της, συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη για αυτό το σκοπό, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια