Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ντράγκι: Αναμένουμε τα μέτρα που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντράγκι: Αναμένουμε τα μέτρα που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Τα μέτρα, τα οποία θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα, αναμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της, Μάριο Ντράγκι, σήμερα, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι η ΕΚΤ και το Διοικητικό Συμβούλιό της χρειάζονται τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να το αξιολογήσουν με απόλυτη ανεξαρτησία. Όπως πρόσθεσε, αναμένει μία πλήρη συμφωνία για τα μέτρα, τα οποία θα καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας μακροπρόθεσμα βιώσιμο, καθώς, όπως είπε, στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε σαφής ορισμός των μέτρων για το χρέος.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι «εάν και όταν» επεκταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και στην Ελλάδα θα υπάρχει επιλεξιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στο πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, εφόσον αυτές πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά έχουν οριστεί από το πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL