Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Β. Αποστόλου: / Β. Αποστόλου: Κλιματική αλλαγή - υδάτινοι πόροι προκλήσεις για τη γεωργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Αποστόλου: / Β. Αποστόλου: Κλιματική αλλαγή - υδάτινοι πόροι προκλήσεις για τη γεωργία

Ως τις σημαντικότερες προκλήσεις για τη γεωργία του σήμερα αλλά και του αύριο χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή και τους υδάτινους πόρους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου κατά την παρέμβασή του στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. στη Μάλτα.

Όπως τόνισε, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων αναμένεται να αυξήσουν τα προβλήματα στις καλλιέργειες και να μειώσουν τη δυνατότητα χρήσης σημαντικών πόρων, όπως η οργανική ουσία του εδάφους και η διαθεσιμότητα του νερού.

Παράλληλα, πρόσθεσε, το νερό, ως βασικός περιβαλλοντικός πόρος, "πρέπει να παραδοθεί στις επόμενες γενιές στην ίδια ή σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που παραλάβαμε και γι’ αυτό οι προσπάθειες πρέπει να οδηγήσουν σε πολιτικές ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτων, όπως προτείνει και το έγγραφό με το οποίο συμφωνούμε".

Σημείωσε δε ότι η γεωργία, που περιλαμβάνεται στους μεγαλύτερους καταναλωτές υδάτινων πόρων, καλείται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, κάτι που σήμερα παρεμποδίζεται από την έλλειψη εμπειρίας και εξειδικευμένων γνώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL