Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Τ. Πετρόπουλος: / Τ. Πετρόπουλος: Δεν πληρώνουν εισφορά για τις ενισχύσεις οι συνταξιούχοι αγρότες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Πετρόπουλος: / Τ. Πετρόπουλος: Δεν πληρώνουν εισφορά για τις ενισχύσεις οι συνταξιούχοι αγρότες

Πρόσκληση στους έχοντες αγροτικά εισοδήματα να κάνουν δήλωση δικαιωμάτων, απηύθυνε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος επισημαίνοντας ότι κακώς υπάρχει καθυστέρηση εκ μέρους των δικαιούχων. Ο υφυπουργός Εργασίας αποκατέστησε τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί για το ποιοι από τους έχοντες αγροτικό εισόδημα θα καταβάλλουν εισφορά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ποιες είναι οι τρεις κατηγορίες συνταξιούχων και τι ισχύει. Συγκεκριμένα:

* Όσοι ήταν ήδη συνταξιούχοι, όποιο επάγγελμα και αν έκαναν, όποια δραστηριότητα και αν είχαν μέχρι και την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή μετά τον Μάιο του 2016, θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τις ενισχύσεις και τις επιδοτήσεις, διότι είχαν καταστεί με τις προηγούμενες διατάξεις συνταξιούχοι. "Ακόμη και αν υπήρχαν από άλλα ταμεία, αυτές οι συντάξεις δεν θίγονται, επειδή θα δηλώσουν δικαιώματα" τόνισε.

* Οι μετά τον Μάιο του 2016 συνταξιούχοι υπάγονται στις ίδιες διατάξεις που υπάγονται όλοι όσοι αποκτούν εισόδημα και καταβάλλουν εισφορά για το εισόδημα αυτό και έχουν τη σχετική περικοπή.

* Ειδικά όμως οι συνταξιούχοι αγρότες δεν θα πληρώνουν εισφορά έως την 1η Ιανουαρίου 2025.

Ο Τ. Πετρόπουλος τόνισε πως "οι αγρότες που θα συνταξιοδοτούνται μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2024 δεν θα καταβάλλουν εισφορές για την αγροτική τους παραγωγή ως προς το μέρος που θα παρουσιάζουν εισόδημα στο Ε1. Οι άλλοι, όμως, που δεν υπάγονται σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο θα καταβάλλουν. Υπάρχουν επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι που έχουν μεγάλες εκτάσεις και έχουν μεγάλα εισοδήματα, περισσότερα από το επάγγελμά τους. Είναι αθέμιτο να μην έχουν την ίδια μεταχείριση, επειδή συμβαίνει να είναι από αλλού ασφαλισμένοι".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL