Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Μέχρι το τέλος του χρόνου ο Π. Θωμόπουλος στην Εθνική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέχρι το τέλος του χρόνου ο Π. Θωμόπουλος στην Εθνική

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ομίλου της Εθνικής στο τέλος του έτους ανακοίνωσε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ο Παναγιώτης Θωμόπουλος, επικαλούμενος τη συμφωνία μεταξύ ΤΧΣ και Εθνικής τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με ανακοίνωση της τράπεζας γνωστοποιείται ότι ο κ. Θωμόπουλος ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την πρόθεσή του να ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου την εφαρμογή του κατάλληλου προγράμματος διαδοχής, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαδοχής του την 31.12.2017. Μέχρι τότε ο ίδιος θα συνεχίσει, όπως ανέφερε, να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πρόεδρος του Δ.Σ., υποστηρίζοντας την ομαλή διαδοχή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα, με βάση τη συμφωνία που είχε επέλθει με το ΤΧΣ, δεσμευόταν να ολοκληρώσει, μέχρι την προσεχή τακτική συνέλευση, τη διαδικασία εύρεσης ανώτατων στελεχών. Η short list αυτών των στελεχών θα αποτελεί ένα μόνιμο πρόγραμμα διαδοχής για τις καίριες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της. Ως φαίνεται, το πρόγραμμα μόνιμης διαδοχής δεν είναι έτοιμο ώστε να αποχωρήσει στην προσεχή τακτική γενική συνέλευση.

Γ. Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL