Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Ενημέρωση Β. Αποστόλου στην ΕΝΠΕ: / Εντός του 2017 θα προκηρυχθούν τα περισσότερα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενημέρωση Β. Αποστόλου στην ΕΝΠΕ: / Εντός του 2017 θα προκηρυχθούν τα περισσότερα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Μέσα στο 2017 έχει δρομολογηθεί η προκήρυξη του μεγαλύτερου μέρους των μέτρων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 3 δισ. ευρώ, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, στο πλαίσιο σύσκεψης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Ο υπουργός ενημέρωσε την ΕΝΠΕ για την πορεία του ΠΑΑ, παρουσιάζοντας ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για το τρέχον έτος και μάλιστα ανακοίνωσε ότι σήμερα υπογράφεται η προκήρυξη του μέτρου για τη μεταποίηση, ενώ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μέτρα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας του ΥΠΑΑΤ και της ΕΝΠΕ, η οποία, βάσει των σύγχρονων προτύπων, θα παρακολουθεί σε τακτά διαστήματα την πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ και θα επιλύει με ευελιξία κρίσιμα θέματα, συμβάλλοντας στη γρήγορη και αποτελεσματική απορρόφηση των πόρων του.

Όπως δήλωσε ο Β. Αποστόλου, το κλίμα συνεργασίας που έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα πρέπει να το υπηρετήσουμε και στο μέλλον, καθώς η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα αποτελεί κοινή στόχευση και για την περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο και στην επαναβεβαίωση της κοινής βούλησης για ένωση δυνάμεων, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με άλματα στην υλοποίηση του ΠΑΑ, από το οποίο έχει εκχωρηθεί στις Περιφέρειες το 37,4% των πόρων, ήτοι 1,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL