Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Επανήλθαν και οι 3 υποψήφιοι με βελτιωμένη προσφορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανήλθαν και οι 3 υποψήφιοι με βελτιωμένη προσφορά

Με βελτιωμένες προσφορές και από τους τρεις υποψηφίους συνεχίζεται η διεκδίκηση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ, μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι βελτιωμένες προσφορές θα ανοιχτούν την προσεχή Δευτέρα και η διοίκηση του ταμείου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει νέα βελτίωση, με βάση και την αποτίμηση του ΟΛΘ από τον ανεξάρτητο σύμβουλο. Την ίδια ώρα, κύκλοι του Ταμείου εξέφραζαν στην "Α" την ικανοποίησή τους για το ότι επανήλθαν και οι τρεις με βελτιωμένες προσφορές.

Ως φαίνεται, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποδεικνύεται σημαντικός πόλος έλξης για τους τρεις ομίλους οι οποίοι παραμένουν στη διαδικασία παρά τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ότι κάποιοι θα έμεναν στον... δρόμο την τελευταία στιγμή και πως σήμερα θα εμφανίζονταν μόνο οι δύο ενδιαφερόμενοι. Κάνοντας λόγο για υποψηφίους περιλαμβάνεται το σχήμα υπό την Deutsche Invest στο οποίο συμμετέχουν οι Γάλλοι της CMA CGM ( συμμετέχει στην κοινοπραξία μέσω της θυγατρικής Terminal Link, η οποία διαχειρίζεται 14 τερματικούς σταθμούς λιμένων σε όλο τον κόσμο) και ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη, η P&O (ελέγχει και τον τερματικό σταθμό στο λιμάνι της Κωστάντζα στη Ρουμανία και έναν στην Τουρκία), και οι Φιλιππινέζοι της ICTSI (διαχειρίζονται τον τερματικό σταθμό της Ριέκα στην Κροατία).

Σύμβουλος για τον διεθνή αερολιμένα

Μέχρι τις 25 Μαΐου έχουν προθεσμία ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι που θέλουν να αναλάβουν τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για την πώληση του 30% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ). Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα έχει ρόλο σε δύο στάδια της διαδικασίας. Το μεν πρώτο που θα αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πωλήσει το 30% του ΔΑΑ, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», διερευνώντας το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών. Το δε δεύτερο όπου θα συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 30% του ΔΑΑ, ενώ το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το 25%. Το 40% βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καναδικού επενδυτικού ομίλου PSP και ο όμιλος Κοπελούζου κατέχει περί το 5%, ενώ εν εξελίξει είναι η διαδικασία 20ετούς παράτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με την Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών μέχρι το 2046.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL