Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Απόφαση Γ.Σταθάκη: Θέρμανση από γεωθερμικές πηγές στην Αλεξανδρούπολη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απόφαση Γ.Σταθάκη: Θέρμανση από γεωθερμικές πηγές στην Αλεξανδρούπολη

Τη δυνατότητα θέρμανσης χώρων ή/και νερού από γεωθερμικές πηγές ενέργειας αποκτούν οι κάτοικοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού ΠΕΝ Γ. Σταθάκη χορηγείται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης άδεια διανομής θερμικής ενέργειας, προερχόμενης από γεωθερμικό πεδίο χαμηλής ενθαλπίας, ήτοι χαμηλής περιεχόμενης θερμοκρασίας (θερμοκρασιακό επίπεδο μέχρι 90οC), από το γεωθερμικό πεδίο Άνθειας - Αρίστηνου, θερμικής ισχύος 9,8 MWth.

Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στη δημοτική ενότητα Αρίστηνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης και προορίζεται για την εξυπηρέτηση καταναλωτών εντός της γεωγραφικής περιοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης για θέρμανση χώρων ή και ζεστό νερό χρήσης.

Για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια της τηλεθέρμανσης αποκλειστικά για θέρμανση χώρων ή/και ζεστό νερό χρήσης, η τιμή πώλησης της θερμικής ενέργειας ορίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της αίτησης, στα 35 ευρώ/Mwh, πλέον των νόμιμων φόρων, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος υποχρεούται να τις κάνει όλες δεκτές, να ενημερώνει για τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η σύνδεσή τους και να εγκαταστήσει μετρητικό εξοπλισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL