Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: / Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: "Πωλητήριο" ΔΕΗ από τη Ν.Δ. με "κλείσιμο ματιού" στα συμφέροντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: / Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: "Πωλητήριο" ΔΕΗ από τη Ν.Δ. με "κλείσιμο ματιού" στα συμφέροντα

Για “πωλητήριο” της ΔΕΗ, που προετοιμάζει η Ν.Δ. και παρουσίασε προχθές ο Κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση του κόμματος “με περιτύλιγμα” την ενεργειακή πολιτική, αφού στην πραγματικότητα "'έκλεινε το μάτι' στα συμφέροντα που εποφθαλμιούν τον όμιλο ΔΕΗ” έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης.

Ταυτόχρονα, ανέφερε, αποκάλυψε την ένδεια επιχειρημάτων και πολιτικών που θα αξιοποιούν τον δημόσιο πλούτο υπέρ της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών.

Επανέλαβε ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί έγκλημα οικουμενικών διαστάσεων, ενώ σημείωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης εκείνο που ξέχασε ή σκοπίμως απέφυγε να ομολογήσει ήταν τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων -στις οποίες συμμετείχε-, που ευθύνονται για τα τραγικά αδιέξοδα της ΔΕΗ.

Κατά τον Γ. Αδαμίδη, ο αρχηγός της Ν.Δ. “ξέχασε” να πει πως απαγορεύτηκαν διά νόμου στη ΔΕΗ η επένδυση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων αλλά και η ανάπτυξη στον τομέα ΑΠΕ, καθιστώντας την επιχείρηση από πρωταγωνιστή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε ουραγό. Το δε κόστος ενέργειας, πρόσθεσε, δεν “αφέθηκε να μεγαλώνει”, όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά το κόστος διογκώθηκε και εκατομμύρια ευρώ πήγαν στις τσέπες συγκεκριμένων ιδιωτών, ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Του προτείνει δε να εξηγήσει γιατί οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν κάθε χρόνο πάνω από 1,5 δισ. για να πληρώνονται οι ιδιωτικές επενδύσεις ΑΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL