Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Διόρθωση των στρεβλώσεων στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος θα εισηγηθεί η ΡΑΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διόρθωση των στρεβλώσεων στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος θα εισηγηθεί η ΡΑΕ

Τη διόρθωση των στρεβλώσεων στο πλαίσιο των ρυθμιζόμενων χρεώσεων θα εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα η ΡΑΕ κινείται για την εντατικότερη ενημέρωση των καταναλωτών, προκειμένου να γνωρίζουν τις επιλογές που έχουν στην ανταγωνιστική αγορά που ανοίγεται τα επόμενα χρόνια.

«Θα παρακολουθήσουμε συστηματικά τη λειτουργία των προμηθευτών για να μην έχουμε φαινόμενα παραπλάνησης των καταναλωτών», είπε ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Νίκος Μπουλαξής, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η Αρχή θα προχωρήσει και στην επανεξέταση του πλαισίου των ρυθμιζόμενων χρεώσεων, κυρίως των υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας και του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, προκειμένου, μέσα στο δίμηνο, να καταθέσει την πρότασή της στην κυβέρνηση.

«Θα εισηγηθούμε στην πολιτεία αλλαγές. Έχουμε εντοπίσει προβλήματα στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Υπάρχουν στρεβλές χρεώσεις. Ο καταναλωτής χρεώνεται όταν υπερβεί ένα όριο με παραπανήσια χρήματα που δεν μπορεί να τα ελέγξει», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL