Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεν αλλάζει ο στόχος της εξόδου από την επιτροπεία

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Π. Ρήγας: Θα κριθούμε στο τέλος του 2018

Tην προσήλωση της κυβέρνησης στον στόχο για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία επανέλαβε ο Πάνος Ρήγας, υπογραμμίζοντας πως πολλές δυνάμεις επιχείρησαν να στρέψουν σε διαφορετική κατεύθυνση τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, ωστόσο η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να τηρηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “παράλογα” μέτρα του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως «τα μέτρα που ζητούσαν από το Ταμείο δεν θα τα παίρναμε γιατί δεν δικαιολογούνταν ούτε από την πορεία της οικονομίας της χώρας”. “Το θέμα του χρέους βέβαια έχει τώρα μπει στο τραπέζι. Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι δεν είναι βιώσιμο, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Ν.Δ. που θεωρούσε το χρέος βιώσιμο. «Έχει υπάρξει μια συμφωνία έπειτα από μεγάλη δική μας επιμονή. Η καθυστέρηση δεν οφειλόταν σε μας, κάτι το οποίο καταλαβαίνει πλέον ο κάθε πολίτης. Πολλοί προσπάθησαν να στρέψουν τη συμφωνία σε άλλη κατεύθυνση από εκείνα που είχαν συμφωνηθεί τον Αύγουστο του 2015. Δώσαμε μια μάχη για να γίνει πράξη αυτή η συμφωνία από όλες τις μεριές» πρόσθεσε.

«Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η ανάπτυξη στη χώρα» και «θα κριθούμε στο τέλος του 2018» υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας πως “έχουμε μια πορεία και δεν πρέπει να κάνουμε αποδρομή». «Θέλουμε να βγει η χώρα από την επιτροπεία και αυτό δεν αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «πρέπει ο ελληνικός λαός, που υπέφερε αυτά τα χρόνια, να συμμετάσχει στην ανάπτυξη». Εκτίμησε, ακόμη, πως «δίνεται η δυνατότητα η χώρα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να βγει στις αγορές», προβλέποντας ότι «το 2018, βάσει και των οικονομικών δεδομένων της χώρας, θα μπορέσει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων μέτρων». Χαρακτήρισε, τέλος, μεγάλη νίκη τις εξελίξεις για τα εργασιακά.

Φ.Κ.

Δείτε όλα τα σχόλια