Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
"Δεν απηχεί τις θέσεις μας" / ΓΕΝΟΠ και ΔΑΚΕ "αδειάζουν" στέλεχος που ζήτησε... πώληση του ΑΔΜΗΕ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν απηχεί τις θέσεις μας" / ΓΕΝΟΠ και ΔΑΚΕ "αδειάζουν" στέλεχος που ζήτησε... πώληση του ΑΔΜΗΕ!

Την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Π. Καραλευθέρη περί πώλησης του 100% του ΑΔΜΗΕ, διευκρινίζοντας ότι δεν απηχούν τις θέσεις του συνδικάτου.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας για το θέμα της ΔΕΗ, την περασμένη Παρασκευή, ο Π. Καραλευθέρης δήλωσε “Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε σήμερα να πει κάποιος με τα νέα δεδομένα και γιατί να μην πωληθεί ο ΑΔΜΗΕ; Γιατί να μη δοθεί το 100% του ΑΔΜΗΕ, να εισπράξουμε, να δικαιολογήσουμε ένα κομμάτι της αξιολόγησης;”.

Η ΓΕΝΟΠ εκφράζει απορία, σύγχυση και προβληματισμό για τις δηλώσεις αυτές, κάνοντας λόγο για θέση που παρεκκλίνει από τη μέχρι τώρα στάση του Π. Καραλευθέρη στο ζήτημα και που δεν συνάδει με την πρακτική που μέχρι στιγμής ακολούθησε, αφού ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων καταψήφισε (στο Δ.Σ. της ΔΕΗ) θέματα σχετικά με την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Σημειώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν την εκφράζει η επίμαχη θέση και καταλήγει ότι είναι αυτονόητο πως “Η θέση και η στάση της Ομοσπονδίας, που είναι απολύτως γνωστή σε όλους, δεσμεύει το σύνολο των εκλεγμένων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ζητούνται εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών”.

ΔΑΚΕ: Προσωπικές απόψεις

Παράλληλα, και η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ (παράταξη από την οποία προέρχεται ο Π. Καραλευθέρης) επισήμανε ότι οι συγκεκριμένες απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την παράταξη, η οποία έχει πάντα σταθερές θέσεις και απόψεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ομίλου ΔΕΗ, που δεν μεταβάλλονται “με βάση τις ορέξεις του οποιουδήποτε που θέλει να προκαλέσει για να βρίσκεται στη δημοσιότητα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL