Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
Π. Σκουρλέτης: "Βαποράκι" ιδιωτικοποιήσεων η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: "Βαποράκι" ιδιωτικοποιήσεων η Ν.Δ.

Σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για τη στάση της στο θέμα της ΔΕΗ εξαπέλυσε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζοντας παράλληλα φόβους πως η ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της επιχείρησης θα γίνει “όσο-όσο” λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος.

O υπουργός Εσωτερικών (και πρώην υπουργός Ενέργειας) είπε στον ΣΚΑΪ πως ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018», ενώ έκανε λόγο για «βαποράκια συμφερόντων”.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο «διάδοχός του» στο υπουργείο Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είναι εξαίρετος στα καθήκοντά του και επισήμανε πως τον καλύπτει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι “αγωνιζόμαστε για ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού”. Επίσης, σημείωσε πως τις προηγούμενες μέρες είχε κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και ξεκαθαρίζοντας ως προς τη στάση του στην επικείμενη ψηφοφορία δήλωσε: «Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι τον δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση - και πώς αυτή θα διαμορφωθεί».

Αργότερα, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε σε ερμηνείες δηλώσεών του από τη Ν.Δ., τονίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός πολιτικά «βαποράκια» αναφέρονταν σε αυτήν. “Ως προς τα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, που διεκδικούν τα 'φιλέτα' της ΔΕΗ, είναι πασιφανές ότι ευνοούνται από την επαναφορά του ζητήματος της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ" επισήμανε, συμπληρώνοντας: “Οι προηγούμενες κυβερνήσεις κληροδότησαν φθορά και απαξίωση στον ενεργειακό τομέα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια αντιστροφής αυτής της κατάστασης και έχει ήδη διανύσει σημαντικό έδαφος".

Επιπλέον, διέψευσε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» που τον έφερε να λέει σε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες: «Εγώ δεν θα γίνω Μιχελογιαννάκης». Πρόκειται για “σοβαρή παραπληροφόρηση" και “λογοτεχνία του φανταστικού”, ξεκαθάρισε.

Δ. Τζανακόπουλος: "Συμπαγείς στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα"

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι "η θέση της κυβέρνησης (σ.σ.: να προχωρήσουν οι NOME), η οποία έχει πάρα πολλές πιθανότητες επιτυχίας, είναι ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και ως προς αυτό είμαστε απολύτως συμπαγείς".

Π. Ρήγας: "Σκληρή διαπραγμάτευση"

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας τόνισε ότι “γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση και θα δοθεί λύση που θα είναι προς όφελος της ΔΕΗ και της ελληνικής οικονομίας συνολικά», προσθέτοντας πως «οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και φειδωλοί σε αυτά που λέμε, ειδικά πριν ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικασίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL