Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Ως το Πάσχα η καταβολή οφειλών προς τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ως το Πάσχα η καταβολή οφειλών προς τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος

Κοντά εννέα μήνες μετά την υποβολή της αίτησης της Μαρινόπουλος για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 οι προμηθευτές της όπως όλα δείχνουν πρόκειται να λάβουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα χρήματα που τους οφείλονται και συγκεκριμένα το 50% αυτών, με βάση τα όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία εξυγίανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Α", τις προηγούμενες ημέρες εκταμιεύθηκαν από τις τράπεζες τα δάνεια ύψους 352 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 125 εκατ. ευρώ της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης στην οποία πέρασε την 1η Μαρτίου το δίκτυο καταστημάτων της Μαρινόπουλος.

Εξέλιξη η οποία "ανοίγει" τον δρόμο για την πληρωμή των προμηθευτών της Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην οικογένεια Σκλαβενίτη, στόχος είναι η καταβολή των χρημάτων να ξεκινήσει έως το τέλος Μαρτίου, με απώτερο στόχο η εξόφληση να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα. Το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, προβλέπει όπως η πληρωμή των προμηθευτών θα γίνει μέσα σε 60 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που θα εκταμιευθούν τα χρήματα από τις τράπεζες.

Αλλάζουν οι ταμπέλες σε 362 καταστήματα

Την ίδια στιγμή προχωρά η αλλαγή στις ταμπέλες σε 362 καταστήματα της Μαρινόπουλος που έχουν περάσει από την 1η Μαρτίου στον έλεγχο της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη. Σημειώνεται πως το Επιχειρηματικό Σχέδιο της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, προβλέπει θετική λειτουργική κερδοφορία σε όρους ΚΠΦΤΑ από το δεύτερο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθαρή κερδοφορία από το τέταρτο έτος, πωλήσεις 1,03 δισ. ευρώ από το πρώτο έτος και επενδύσεις 133 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες της "Α", εξεδόθη προχθές η υπ΄ αριθμ. 742/2017 απόφαση του Δικαστηρίου, με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση της εταιρείας ΚΑΡΥΠΙΔΗ να καταθέσουν τα πρόσωπα της διοίκησης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. όρκο για όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους. Συγκεκριμένα υποχρεώνει τους κ.κ. Λεωνίδα Μαρινόπουλο, Δημήτριο Μαρινόπουλο, Γεώργιο Μαρινόπουλο, Jerome Loubere, Ιωάννη Παντολέων και Γεώργιο Βογιατζάκη, να παρουσιασθούν στο Δικαστήριο και να υποβάλουν τον ατομικό κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL