Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Κάλεσμα για επενδύσεις προς 58 πρέσβεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα για επενδύσεις προς 58 πρέσβεις

Το φιλικότερο επενδυτικό περιβάλλον και τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει πλέον η Ελλάδα επεσήμαναν όλοι οι ομιλητές στην εκδήλωση με θέμα «Το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα: Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, Επενδυτικά κίνητρα και Έργα μεγάλης κλίμακας» που συνδιοργάνωσαν χθες η Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, και η Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και την οποία παρακολούθησε σημαντικός αριθμός πρέσβεων και εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αρχών από 58 χώρες, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ευρύτερου σχεδίου ανάδειξης του επενδυτικού περιβάλλοντος, των δυνατοτήτων της χώρας μας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και με σαφή στόχο την επικοινωνιακή διάχυση και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

«Η Ελλάδα βγαίνει μέσα από την κρίση επιταχύνοντας μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν φιλικότερη στις επενδύσεις, πιο εξωστρεφή προς τις διεθνείς αγορές. Σας καλούμε στη νέα περίοδο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, να συμβάλετε στην αποτύπωση των αλλαγών και των νέων ευκαιριών που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο γ.γ. Δεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.

Τον νέο αναπτυξιακό νόμο παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Λόης Λαμπριανίδης, ενώ το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, των δράσεων και των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί παρουσίασαν η διευθύντρια Μονάδας Προσέλκυσης Επενδύσεων του Enterprise Greece, Αγγέλα Μιχαλοπούλου, και ο Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ, Γιώργος Παπαγεωργαντάς.

Σημειώνεται πως περισσότερα από 821 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, οπότε και έληξε η ημερομηνία υποβολής προτάσεων επενδυτικών σχεδίων.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών σχεδίων (41,3%) αιτήθηκαν φορολογικής απαλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα επιχορήγησης, leasing ή ενίσχυσης μισθολογικού κόστους. Το 65% των επενδυτικών σχεδίων και το 51,3% του συνολικού ύψους των επενδύσεων αφορούν τη βιομηχανία (κυρίως τον κλάδο της αγροτοδιατροφής) και μικρός αριθμός επενδύσεων τα logistics.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL