Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
ΜΙΚΡΑ Επιχειρηματικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Επιχειρηματικά

Η Νέα Ηλέκτρα εξαγόρασε την ΑΤΕΝ

Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας ATEN Α.Ε., κατόχου αδείας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,99 MW στην Κεντρική Ελλάδα. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία, η ATEN A.E. εξασφάλισε ταρίφα ύψους 0,08255 ευρώ/kWh τον Δεκέμβριο του 2016 συμμετέχοντας στον πιλοτικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ο πιλοτικός διαγωνισμός εξασφάλισε ταρίφες για συνολικά 35 MW σε φωτοβολταϊκά έργα μεγάλης κλίμακας. Η ATEN A.E., αποκτώντας το 25% της συνολικής ισχύος που δόθηκε μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού για το 2016 στην Ελλάδα με ένα μόνο πάρκο, πετυχαίνει οικονομίες κλίμακας. Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ, μητρική εταιρεία της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, επενδύει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από το 2007 και προγραμματίζει την κατασκευή του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου των 8,99 MW εντός του 2017, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ.

Προς αναχρηματοδότηση δανεισμού η Καραμολέγκος

Την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού 42.200.000 ευρώ, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου με σκοπό την αναχρηματοδότηση ισόποσου υφιστάμενου δανεισμού, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος. Το σχέδιο θα πρέπει να λάβει και το πράσινο φως των μετόχων της εταιρείας κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής της συνέλευσης, η οποία έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου.

Κορυφαίο κρασί το «Κτήμα Γαία» της Gaia Wines

Με το χρυσό βραβείο, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση των TEXSOM International Wine Awards, τιμήθηκε η Gaia Wines στην κατηγορία των κόκκινων κρασιών για το αγιωργίτικο «Κτήμα Γαίας», που παράγεται και εμφιαλώνεται στη Νεμέα, όπου βρίσκονται και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του οινοποιείου. Αντίστοιχα, στην κατηγορία των λευκών κρασιών, το ασημένιο βραβείο έλαβαν, «Θαλασσίτης» και «Ασύρτικο της Γαίας - Wild Ferment». Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε στο Ντάλας, αποτελεί τον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στις ΗΠΑ και έναν από τους σημαντικότερους παγκοσμίως, αφού συγκεντρώνει τους κορυφαίους Master Sommeliers και Masters of Wine από όλη την Αμερική, τον Καναδά και την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL