Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Β. Κορκίδης: "Η μείωση της υπερφορολόγησης να διευθετηθεί άμεσα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Κορκίδης: "Η μείωση της υπερφορολόγησης να διευθετηθεί άμεσα"

Η μείωση της υπερφορολόγησης θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και όχι το 2019, όπως σχεδιάζεται με τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλιώς θα είναι «δώρον άδωρον», σημείωσε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «από ό,τι φαίνεται η συμφωνία θα κλείσει και πάλι σταδιακά με “υποδόσεις” και με μέτρα για τη διετία 2018-19, ενώ τα αντίμετρα θα περιμένουν για μετά το 2019, και βεβαίως εφόσον διατηρηθούν θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Μέχρι τότε το “μαρτύριο της σταγόνας” για την πραγματική οικονομία, δυστυχώς, θα συνεχίζεται με θύματα τους μικρομεσαίους της ελληνικής αγοράς».

Βέβαια, το «κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης» δεν είναι λύση στο πρόβλημα, υπογράμμισε ο Β. Κορκίδης, αντιθέτως, «επισωρεύει πολλά και διαφορετικά προβλήματα. Παρόλα αυτά, είναι δυνατόν να δημιουργήσει τους όρους μιας σχετικής σταθερότητας που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία».

Ο Β. Κορκίδης επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις επιβάλλεται να καταλήξουν «γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα, αν θέλουμε να μη χαθεί οικονομικά άλλος ένας χρόνος και να παράξουν άμεσο αποτέλεσμα, ικανό να απελευθερώσει την αγορά από τα δεσμά της αβεβαιότητας».

«Μέχρι τώρα πάντως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το ΔΝΤ και ειδικά η κυβέρνηση δεν φαίνονται έτοιμοι να κλείσουν την αξιολόγηση, παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις και αυτή τη φορά θα ισοδυναμούν, σε περισσότερα μέτρα του 2% του ΑΕΠ, απώλεια της προθεσμίας ένταξης στο QE στις 27 Απριλίου και βαθύτερη λιτότητα», εκτίμησε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL