Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δήλωση CEO Attica Bank Θ. Πανταλάκη: Ενήργησα νόμιμα στην Αγροτική Ασφαλιστική

Το γεγονός ότι ενήργησε νόμιμα στην περίπτωση της Αγροτικής Ασφαλιστικής ως προς την χρηματοδότηση ασφαλιστικών προγραμμάτων εργαζομένων της την περίοδο έως και το 2012, υποστηρίζει ο τότε πρόεδρος...

Το γεγονός ότι ενήργησε νόμιμα στην περίπτωση της Αγροτικής Ασφαλιστικής ως προς την χρηματοδότηση ασφαλιστικών προγραμμάτων εργαζομένων της την περίοδο έως και το 2012, υποστηρίζει ο τότε πρόεδρος της εταιρείας και νυν διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης.

Σε γραπτή του δήλωση με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εισαγγελική παραγγελία, για άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία έναντι της εταιρείας «Αγροτική Ασφαλιστική Α.Ε.», ο κ. Πανταλάκης σημειώνει ότι «με την ιδιότητα του μη εκτελεστικού προέδρου του Δ.Σ. της Αγροτικής Ασφαλιστικής, από τον Δεκέμβριο του έτους 2009 έως τον Ιούλιο του έτους 2012, ενήργησα πάντοτε και απόλυτα, σύμφωνα με τους κανόνες της συνετής και επιμελούς διαχείρισης, εξασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα, την περιουσία και τη συνέχεια της εταιρείας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στο πλαίσιο των εκ του νόμου και του καταστατικού αρμοδιοτήτων και της συλλογικής αυτονομίας και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, θεσμικά κατοχύρωσα με συλλογική σύμβαση εργασίας, ότι τα υφιστάμενα τότε ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF αποτελούσαν συμβόλαια καθορισμένων εισφορών και όχι καθορισμένων παροχών, γεγονός - πρακτική που εφαρμοζόταν ανελλιπώς έως το 2010».

Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει ο κ. Πανταλάκης, ενισχύθηκαν τα αποθεματικά της Αγροτικής Ασφαλιστικής και βελτιώθηκαν τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας. «Έτσι, απετράπη η οποιαδήποτε διακινδύνευση της περιουσίας της εταιρείας, δεδομένου ότι σταμάτησε η «αιμορραγία» κάλυψης των ελλειμμάτων των ομαδικών ασφαλιστηρίων του προσωπικού της Αγροτικής Ασφαλιστικής από τα κεφάλαια της εταιρείας και την περιουσία της. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίστηκε απολύτως η απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια της εταιρείας» σημειώνει ο ίδιος.

Στην ίδια δήλωση υποστηρίζει ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα με δικαιώσει πλήρως».

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια