Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Άρση ενεργειακού και μη μισθολογικού κόστους ζητά ο ΣΕΒ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρση ενεργειακού και μη μισθολογικού κόστους ζητά ο ΣΕΒ

"Η αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου προς εξωστρεφείς και δυναμικές δραστηριότητες, όπως είναι η βιομηχανία, που παράγει είτε για εξαγωγές είτε προς υποκατάσταση εισαγωγών, είναι το κλειδί για την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε ανώτερο επίπεδο απασχόλησης και ευημερίας" σημειώνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του.

Μια τέτοια αναβάθμιση του παραγωγικού προτύπου της χώρας, υποστηρίζει ο ΣΕΒ "απαιτεί την άρση όλων των αντικινήτρων στη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων, όπως είναι το υψηλό ενεργειακό και μη μισθολογικό κόστος, που πλήττει τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες επιχειρήσεις και οδηγεί την ελληνική βιομηχανία σε σοβαρό ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε σχέση με τους βιομηχανικούς κολοσσούς στην παγκόσμια αγορά. Πρέπει, επίσης, χωρίς καθυστέρηση να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ιδίως όσον αφορά τη χωροθέτηση και την αδειοδότηση βιομηχανικών δραστηριοτήτων".

Σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις, ο ΣΕΒ στο οικονομικό του δελτίο αναφέρει πως ενισχύεται περαιτέρω η δυναμική των εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο του 2017, μετά τις ικανοποιητικές επιδόσεις του δ’ τριμήνου του 2016. Παράλληλα, τον Φεβρουάριο του 2017 καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα αναπληρώνοντας σε κάποιο βαθμό τις απώλειες του προηγούμενου μήνα, ενώ η αύξηση των μισθών αποδυναμώθηκε το δ’ τρίμηνο του 2016 σύμφωνα με τον δείκτη μισθών της ΕΛΣΤΑΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL