Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
ΜΙΚΡΑ Επιχειρηματικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Επιχειρηματικά

Στην Grivalia το 60% του Pearl Island στον Παναμά

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Pearl Island Project από την Dolphin Capital Investors γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η Grivalia Properties. Όπως είχε ανακοινώσει η Grivalia τον Ιανουάριο, το τίμημα ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ σε μετρητά, εκ των οποίων 1 εκατ. ευρώ έχει ήδη καταβληθεί στην DCI ως προκαταβολή, 24 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ τα εναπομείναντα 2 εκατ. ευρώ θα διατηρηθούν σε λογαριασμό μεσεγγύησης (“escrow account”) για περίοδο 12 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την κάλυψη οποιασδήποτε πιθανής παραβίασης των εγγυήσεων ή έκτακτου χρέους. Η Grivalia Hospitality S.A. θα αποκτήσει το σύνολο των εταιρειών που σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο και που σήμερα ανήκουν στην DCI και τις θυγατρικές της. Η νήσος Pedro Gonzalez (Pearl Island) είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά 13.230 στρέμματα στο εξαιρετικής ομορφιάς αρχιπέλαγος Las Perlas του Παναμά.

Τρεις μνηστήρες για τη Hellenic Seaways

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 40,5% της Hellenic Seaways από την Τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 40,5% της εταιρείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός των Μινωικών Γραμμών του ομίλου Γκριμάλντι, που ελέγχει ήδη το 48% της εταιρείας, ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποσοστού έχουν εκδηλώσει δύο ακόμη όμιλοι: το επενδυτικό fund Eagle Mind Shipping με επικεφαλής το Μάριο Ηλιόπουλο, αλλά και το Fortress Group.

Χαμηλές οι ταχύτητες στο ελληνικό διαδίκτυο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Akamai, η μέση πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα κατά το δ' τρίμηνο του 2016 έφθασε στα 7,5 Mbps, επίδοση που τη φέρνει στην 72η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η επίδοση αυτή είναι μεν λίγο καλύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 7 Mbps, ωστόσο η Ελλάδα είναι στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, ξεπερνώντας μόνο την Κύπρο που είναι στα 7,1 Mbps.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL