Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
ΜΙΚΡΑ Οικονομικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Οικονομικά

Επίσκεψη του αν. υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση στη Λέσβο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου το νησί της Λέσβου, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λέσβου και την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, με θέμα το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις συνολικότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομίας για τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο. Το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού και με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες. Ο κ. Χαρίτσης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Λέσβο με κεντρική ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λέσβου στις 19.30 το βράδυ.

Ρεκόρ συμμετοχής για την Ελλάδα στη Fruit Logistica 2017

Με 71 συμμετοχές και καταλαμβάνοντας την 8η θέση σε αριθμό εκθετών εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά Fruit Logistica 2017, που ολοκληρώθηκε προ ημερών στο Βερολίνο. Η λίστα των Ελλήνων εκθετών περιλάμβανε αγροτικούς συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς και εταιρείες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας.

Και φέτος στο πλαίσιο της έκθεσης οργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τέσσερα ομαδικά ελληνικά περίπτερα, τα οποία στήριξαν την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας και την προώθηση των φρέσκων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Την εκπροσώπηση των ελληνικών εταιρειών ανέλαβαν η Enterprise Greece Invest & Trade, η Great Trade Exhibitions & Export Consulting, η Νovacert και η Economotechniki.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση για την ελληνική πλατφόρμα KalaΘos, έναν καινοτόμο μηχανισμό εμπορίας και ιχνηλασιμότητας φρέσκων φρούτων και λαχανικών που εξασφαλίζει, εκτός από τη διαδικασία εμπορίας μεταξύ αγοραστών και πωλητών, τη δυνατότητα στον καταναλωτή πλήρους ιχνηλάτησης των προϊόντων” από το χωράφι μέχρι το ράφι”. H Fruit Logistica, στην 25η επέτειό της, έκανε νέο ρεκόρ συμμετοχών, με πάνω από 3.100 εκθέτες από 84 χώρες και περισσότερους από 75.000 εμπορικούς επισκέπτες από 130 χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL