Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Η πρόβλεψη του Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού: / Η πρόβλεψη του Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού: Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης στον τουρισμό σε σχέση με την παγκόσμια αγορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πρόβλεψη του Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού: / Η πρόβλεψη του Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού: Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης στον τουρισμό σε σχέση με την παγκόσμια αγορά

«Η Ελλάδα αποτελεί success story στον χώρο του τουρισμού τα τελευταία 2-3 χρόνια, αν ληφθούν υπόψη οι ειδικότερες συνθήκες και οι προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα σε όλα τα επίπεδα». Αυτό είπε από το βήμα του συνεδρίου του υπουργείου Τουρισμού με θέμα ''Προορισμός Ελλάδα 365 μέρες τον χρόνο» ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών UNWTO Ταλέμπ Ριφάι, ο οποίος εκτίμησε πως ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα θα “τρέξει” φέτος με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον διεθνή μέσο όρο.

Ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος εκτίμησε ότι φέτος η αύξηση θα αγγίξει το 7%, ενώ ήδη αυξημένες κατά 29% είναι οι διανυκτερεύσεις και κατά 36% τα έσοδα σε σχέση με πέρυσι από τις προκρατήσεις των μεγάλων tour operators. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι «τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα παρουσιάζει φέτος ισχυρή ζήτηση. 500.000 θέσεις επιπλέον για Αθήνα και πολύ σημαντική αύξηση θέσεων από Κίνα και Σιγκαπούρη”. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φορολογία, αναφέροντας ότι σύσσωμος ο τουριστικός κλάδος ζητεί μετά και το τέλος του χρόνου μείωση φόρων.

Ελ. Κουντουρά: Ανασυγκρότηση Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανακοίνωσε την ανασυγκρότηση του Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων στο οποίο θα ενταχθούν και οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν τις κατοικίες τους μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών όπως η Airbnb, αλλά και την εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημιουργία δορυφόρων λογαριασμών του τουρισμού.

Εν τω μεταξύ στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού “National Geographic Traveller” υπάρχει εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη με τον τίτλο «Greece, a modern classic».

Υιοθέτηση του μοντέλου παραχώρησης των 14 αεροδρομίων για ΔΑΑ - Καστέλι

ζητά ο αντιπρόεδρος της Aegean και του ΣΕΤΕ

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Aegean και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ευτύχης Βασιλάκης πρότεινε το μοντέλο παραχώρησης που ακολουθήθηκε με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια να υιοθετηθεί και στην περίπτωση της επέκτασης της σύμβασης για το ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος, αλλά και για το αεροδρόμιο Καστελίου.

Όπως είπε, «Δεν χρειάζεται κάθε φορά να ανακαλύπτουμε την... πυρίτιδα”. Σημείωσε επίσης πως οι παραχωρήσεις θα πρέπει να έχουν μεγάλη διάρκεια, δέσμευση για χαμηλές χρεώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η όποια επένδυση και ξεκάθαρο αναλογικό αντίτιμο για το κράτος, ενώ τόνισε ότι στο σχήμα που θα αναλαμβάνει το κάθε αεροδρόμιο μπορεί, όπως στην περίπτωση των Αθηνών, το Δημόσιο να έχει ισχυρή επιχειρηματική συμμετοχή. Ο επικεφαλής της Aegean αναφέρθηκε και στο θέμα της φορολογίας στις μεταφορές, επισημαίνοντας ότι το 24% του ΦΠΑ στην Ελλάδα υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου των μεταφορών σε σχέση με ό,τι ισχύει στη Νότια Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL