Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Πρέπει να μπει τέλος στη λιτότητα και να ελαφρυνθεί το χρέος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρέπει να μπει τέλος στη λιτότητα και να ελαφρυνθεί το χρέος

Μήνυμα για την ανάγκη να τελειώσουν οι περικοπές στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους και ο Β. Σόιμπλε, στέλνει η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), ενώ ζητάει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα, σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία αναφέρει: «Απαιτείται επιτέλους μια άλλη πολιτική για την Ελλάδα και το τέλος της πολιτικής των περικοπών. Απαιτούνται επενδύσεις ώστε να τονώσουν τη ζήτηση και την ελάφρυνση χρέους, μέσω της παράτασης εξόφλησης των υφιστάμενων χρεών σε βάθος χρόνου και με χαμηλότερα επιτόκια! Οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας πρέπει επίσης να ακυρωθούν”. Και πρόσθεσε με νόημα “Πρέπει να το αντιληφθεί, επιτέλους, και ο Σόιμπλε. Διαφορετικά η κρίση δεν θα λυθεί ποτέ και το επαίσχυντο παζάρεμα γύρω από το θέμα της Ελλάδας θα συνεχιστεί».

Για την Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων είναι ξεκάθαρο πως μόνο με την ελάφρυνση του χρέους και τον τερματισμό της λιτότητας μπορεί να τελειώσει η κρίση στην Ελλάδα: “Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαντασιώνεται ξανά την έξοδο της χώρας από το ευρώ και οι Ευρωπαίοι απαιτούν από την Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% για το 2018, κάτι το οποίο θα καθιστούσε αναγκαίες δυσβάσταχτες περικοπές δημόσιων δαπανών και είναι πρακτικά αδύνατον”. “Η θέση του ΔΝΤ θα ελάφρυνε την Ελλάδα, αλλά θα έκανε επιπλέον σαφές ότι η μέχρι τώρα ακολουθούμενη πολιτική των Σόιμπλε και σία ήταν αποτυχημένη, διότι το ποσοστό του δημόσιου χρέους της Ελλάδας δεν μειώθηκε, αλλά εκτοξεύτηκε στα ύψη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL