Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Frankfurter Rundschau: Η λιτότητα καταστρέφει την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Frankfurter Rundschau: Η λιτότητα καταστρέφει την Ελλάδα

«Eδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα σώζεται από τους δανειστές της. Ο χρόνος πιέζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωζώνη -ιδίως η Γερμανία- διαφωνούν για το ποια μέτρα ακόμα μπορούν να απαιτήσουν από την Ελλάδα. Τι είδους συμβιβασμός θα γίνει τη Δευτέρα, δεν είναι ακόμα σαφές. Σίγουρο είναι, όμως, ότι η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε νέα μέτρα για να πάρει άλλα δάνεια, με τα οποία θα αποπληρώσει τα παλιά. Το πώς θα το αντέξει η ελληνική οικονομία φαίνεται πως είναι για τους δανειστές δευτερεύον», γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

Και συνεχίζει: «Αν το δει κανείς από οικονομικής απόψεως, πρόκειται περί παραφροσύνης το να απαιτεί κανείς από μια χώρα σε κρίση - και με διψήφιο ποσοστό ανέργων - να έχει διαρκώς πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της, αντί να ρίχνει κάθε ευρώ στη δική της οικονομία. Η λιτότητα καταστρέφει. Το απέδειξαν τα περασμένα χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα έπρεπε να εξοικονομεί έως το 8% του ΑΠΕ της. Αν το μεταφέρει κανείς στα γερμανικά δεδομένα αυτό σημαίνει μέτρα λιτότητας - μείωση δαπανών και αύξηση φόρων - ύψους 130 δισ. ευρώ από το 2010. Κάθε χρόνο».

«Η μεγάλη ύφεση του '30 - κλασσικό παράδειγμα οικονομικής καταστροφής - οδήγησε σε οικονομική κρίση τις ΗΠΑ γα τέσσερα χρόνια. Δυνατή κατέστη μείωση της ύφεσης μετά από 7 χρόνια. Η ελληνική οικονομική κρίση πλησιάζει τα 8 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει εν τούτοις αισιόδοξη...», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL